T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu

Haberler

Mrt

           Okulumuz 3/F-G sınıfları 1Mart Cuma Günü Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yangın eğitimi seminerine katıldılar. 1-7 Mart afet haftası sebebiyle öğrencilerimiz yangın konusunda bilinçlendirildi.

Şbt

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında okulumuzda 27 Şubat Salı Günü alanında Uzman kişilerce 4.sınıf öğrencilerine eğitim verildi.Öğrencilerimize böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları başta olmak üzere aşırı şeker, tuz tüketiminin insan sağlığına zararları,aşırı tüketimin yol açtığı şeker(diyabet), yüksek tansiyon gibi hastalıklardan korunma, doğru beslenme, sporun hayatımızdaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilmiştir.

Şbt

     Öğrenciler evlerinde bulunan geri dönüşüm malzemeleri ile ürünler tasarladılar. Tasarladıkları ürünleri yaparak okula getirdiler. Ürünler  okul koridorunda sergilenerek  diğer öğrencilerin beğenisine sunuldu. Bu saye de öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerini çöpe atmayıp, evlerinde işlerine yarayacak  malzemeler tasarlamaları bilinci kazandırıldı.

Şbt

    Dilimizin Zenginlikleri Projesi şubat ayı etkinliği olarak "Atasözü ve Deyimlerimiz" ile ilgili sınıflarda çalışmalar yapılmış ve sergilenmiştir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

    Okulumuz 4/G-4/I sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Özlem USLU ve Neslihan DEMİRDELEN nezaretinde 6 Şubat Salı Günü Kapaklı Çocuk Trafik Parkı'nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında önce öğrencilere Trafik Polisi tarafından teorik bilgi verildi. Teorik bilgi sonrası  öğrenciler parkurda araba sürerek öğrendiklerini uygulama fırsatı buldular. Gezi öğrenciler için eğlenceli ve eğitici olmuştur.

Şbt

     Okulumuz 4/C sınıf öğretmeni Hilal AKSOY'un görev aldığı "Interesting Coding Basics'' adlı e twinning projesi tüm hızıyla devam ediyor. uluslararası projemizde amacımız öğrencilerimizi eğlenerek öğreniyor. günümüzde kodlama alanında bir çok yenilik ve etkinlikler olmaktadır. Artık kodlama hayatımızın her alanında yer almaktadır ve tüm yaş  grubu öğrencilerimizinde bir hayli dikkati çekmektedir. Projemiz ile aylık olarak bilgisayarsız kodlama çalışmaları ve kodlama oyunları oynayarak algoritmayı kavramlarını ve bu alanda ilerleme kaydederek gelecekte kendi dijital oyunlarını yazabilmelerinin önünü açmayı hedefliyoruz.STEM etkinlikleri kullanılarak öğrencilerimizde İşbirliği  becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli işbirlikçi etkinlikler gerçekleştirerek çocukların dil, bilişsel ve motor gelişimi, erken okuryazarlık bilinci, hayal gücünün aktif kullanımı ve empati geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Şbt

     Okulumuz 4/C sınıfı Öğretmeni Hilal AKSOY öğrencileri ile birlikte “CITY OF THE FUTURE WITH STEM” (STEM’le Geleceğin Şehri) isimli eTwinning projesine başladı

Projede;Türkiye(10), Azerbaycan(1), Portekiz(1), Romanya(1), Gürcistan(1), Ürdün(1), Karadağ(1), Yunanistan(2) olmak üzere toplamda 18 ortak bulunmakta.

 Projemizde öğrencilerimize 21. yy becerileri kazandırmak. Örneğin; eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve iş birliği, yaratıcılık ve inovasyon, esneklik ve uyum, sosyal ve kültürlerarası ilişki, üretkenlik ve sorumluluk gibi beceriler kazandırmak asıl amaçlarımızdan.

Stem yaklaşımıyla çeşitli aylık etkinlikler, öğretmen ve öğrenci webinarları, çeşitli web2 araçları kullanımı vb. çalışmalarla projemiz devam edecektir. 

Şbt

     Okulumuz 4/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hilal AKSOY rehberliğinde Math and Art Together( Matematik ve Sanat Bir Arada) adlı etwinning projesine katılmışlardır. Projenin amacı matematik ve sanatı birleştirerek öğrencilerin hem matematik bilgi ve becerilerinin hem de yaratıcı düşünme becerilerinin artmasını sağlamaktır. Öğrenciler matematik ve sanata karşı olumlu bir yaklaşım geliştireceklerdir. Öğrencilerimiz projede Çeşitli boyama tekniklerini kullanarak sanat eserleri yaratacaklar.

İşbirliği, dayanışma, yaratıcılık, hoşgörü ve empati gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanacaklar.

Kullanılan Web2.0 araçları sayesinde dijital yeterliliklerini geliştirecekler.

Şbt

      Okulumuzun öğretmenlerinden Hilal AKSOY ve 4/C sınıfı öğrencileri LET’S BE FOODISH adlı uluslararası eTwinning projesini yürütüyorlar. Projemizde 7 ülkeden 20 öğretmen görev yapmaktadır.Bu projenin amacı, öğrencilerimizin gastronomi mirasını ortak paydada kullanarak akademik ve kişisel gelişimlerini zenginleştirmektir. Buradaki fikir, ilgili tüm merkezlerin, öğrencilerin kendi yemeklerini ve proje ortaklarının yemeklerini, kültürlerini ve geleneklerini öğrenebilecekleri ortak bir alanı paylaşmasıdır. Bu başlangıç noktasından yola çıkarak öğrencilerin farklı bir öğrenme stiline ilgi duymalarını umuyoruz: kendi veya yabancı bir kültürü, insanları, dilleri, alışkanlıkları... tanıyarak öğrenme. Bu amaçla iletişimi ve işbirlikçi öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlayan disiplinler arası görevlerden yararlanacağız.

Ock

Renkli kartonlar ve boya kalemleri kullanılarak çarpma işlemi ve sonucunu gösteren bir görsel etkinlik hazırlandı. Çalışma evlere, iş yerlerine çocukların odasına, panolara vs asılabilir

Ock

Dilimizin Zenginlikleri ocak ayı etkinlikleri kapsamında tüm sınıflarımızda "Dede Korkut Hikayeleri"okundu ve hikayeler yazıldı.Yazılan hikayeler okul komisyonunca seçilip İlçe yarışmasına gönderildi.Etkinlik dolayısıyla tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

      Okulumuz 4/C sınıfı öğrencisi Deniz Çınar GENÇER Edirne'de yapılan satranç turnuvasında İl Üçüncüsü olarak madalya ve kupa almıştır.Öğretmeni Hilal AKSOY,velisi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ock

         "Yazar Okur Buluşması" etkinliğinde çocuk kitapları yazarı Yasemen Altay GÖRÜR öğrencilerimizle söyleşi yaptı.Bu güzel söyleşi için yazarımıza teşekkür ederiz.

Ara

      Okulumuz 4/C sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde Milli Kahramanlarımızı canlandırdılar. Öğrencilerimiz milli kahramanları canlandırarak, onları yaşatıp, onları tanıma,kahramanlıklarını ve yaşamlarını öğrendiler.

Ara

     Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayında çocuk şiirleri okunarak, seçilen bilinmeyen kelimelerden cümle oluşturulup afiş hazırlanmıştır. Yapılan değerlendirme sonucu 3.sınıfların "Gurbette Ulu Bir Çınar ,Diyar Diyar Türkiye'm" cümle ve afişi okulda 1. olmuştur.Okul ikincisi ise 4.sınıf cümle ve afişi "Kitabımız Bilgi Doludur, Türkçe'den İyisi Yoktur." olmuştur. Etkinliğe katılan tüm sınıflara teşekkür ederiz.